laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Φετουτσίνι

Φετουτσίνι

Συνταγές

Φετουτσίνι
0.00

Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φετουτσίνι
45 γρ βούτυρο
1 φλιτζ του τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ κουτ. Του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
60 γρ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα φετουτσίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το γνωστό τρόπο al dente.
Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο να κάψει. Σουρώστε τα ζυμαρικά , ρίξτε τα μέσα στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά . Ρίξτε το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος , πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά , Η απλοϊκή πλην πεντανόστιμη μακαρονάδα με το μοσχομυριστό μοσχοκάρυδο είναι έτοιμη.
Συμπληρωματικά και αν θέλετε , παραλλάσσοντας τη συνταγή, προσθέστε μέσα ψιλοκομμένο μπέικον και ψιλοκομμένο μαϊντανό . Και πάλι θα είναι εξαιρετική. Μαζί της θα πιείτε ένα κόκκινο ξηρό κρασί αγιωργίτικο από τη Νεμέα  

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.