laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Φετουτσίνι

Φετουτσίνι

Συνταγές

Φετουτσίνι
0.00

Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φετουτσίνι
45 γρ βούτυρο
1 φλιτζ του τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ κουτ. Του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
60 γρ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα φετουτσίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το γνωστό τρόπο al dente.
Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο να κάψει. Σουρώστε τα ζυμαρικά , ρίξτε τα μέσα στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά . Ρίξτε το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος , πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά , Η απλοϊκή πλην πεντανόστιμη μακαρονάδα με το μοσχομυριστό μοσχοκάρυδο είναι έτοιμη.
Συμπληρωματικά και αν θέλετε , παραλλάσσοντας τη συνταγή, προσθέστε μέσα ψιλοκομμένο μπέικον και ψιλοκομμένο μαϊντανό . Και πάλι θα είναι εξαιρετική. Μαζί της θα πιείτε ένα κόκκινο ξηρό κρασί αγιωργίτικο από τη Νεμέα  

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα