laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν

Συνταγές

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
0.00

Υλικά συνταγής

115  γρ. νουντλ αυγού

2 κουταλάκια φυτικό λάδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

85 γρ. αγγούρι

2 μικρά καλαμπόκια

4 ντοματίνια

55 γρ. καπνιστό ζαμπόν,σε κύβους

1 κουταλιά ελαφριά σόγια σως

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Ζεσταίνετε το λάδι σε γουόκ ή τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σωτάρετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το αγγούρι, τα καλαμπόκια, τα ντοματίνια και το ζαμπόν για 3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν και τα ντοματίνια να αρχίσουν να διαλύονται. Ρίχνετε τη σόγια σως και λίγο πιπέρι.

Προσθέτετε τα νουντλ στο μείγμα λαχανικών και ζεσταίνετε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.