laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν

Συνταγές

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
0.00

Υλικά συνταγής

115  γρ. νουντλ αυγού

2 κουταλάκια φυτικό λάδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

85 γρ. αγγούρι

2 μικρά καλαμπόκια

4 ντοματίνια

55 γρ. καπνιστό ζαμπόν,σε κύβους

1 κουταλιά ελαφριά σόγια σως

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Ζεσταίνετε το λάδι σε γουόκ ή τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σωτάρετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το αγγούρι, τα καλαμπόκια, τα ντοματίνια και το ζαμπόν για 3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν και τα ντοματίνια να αρχίσουν να διαλύονται. Ρίχνετε τη σόγια σως και λίγο πιπέρι.

Προσθέτετε τα νουντλ στο μείγμα λαχανικών και ζεσταίνετε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ