Υλικά συνταγής
1 μεγάλη πατάτα σε φέτες
1 κουταλιά φυτικό λάδι
1/2 κρεμμύδι,κομμένο
4 λουκάνικα κομμένα
1 μήλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
1 μικρό καρότο, σε φέτες
1 κολοκυθάκι σε φέτες
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
200 ml ζωμό λαχανικών
85 ml χυμό μήλου
1 κουταλία πλήρες γάλα
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το μήλο, το καρότο, το κολοκυθάκι, τον ντοματοπελτέ, το ζωμό και το χυμό μήλου και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε πιπέρι.
Μεταφέρετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Απλώνετε από πάνω τις πατάτες και αλείφετε με γάλα. Το ψήνετε, σκεπασμένο για άλλα 40 λεπτά.
Δυναμώνετε την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς, το ξεσκεπάζετε και το ψήνετε για άλλα 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν οι πατάτες.