laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα

Συνταγές

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
0.00

Υλικά συνταγής

1 μεγάλη πατάτα σε φέτες

1 κουταλιά φυτικό λάδι

1/2 κρεμμύδι,κομμένο

4 λουκάνικα κομμένα

1 μήλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

1 μικρό καρότο, σε φέτες

1 κολοκυθάκι σε φέτες

1 κουταλιά ντοματοπελτέ

200 ml ζωμό λαχανικών

85 ml χυμό μήλου

1 κουταλία πλήρες γάλα

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το μήλο, το καρότο, το κολοκυθάκι, τον ντοματοπελτέ, το ζωμό και το χυμό μήλου και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε πιπέρι.

Μεταφέρετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Απλώνετε από πάνω τις πατάτες και αλείφετε με γάλα. Το ψήνετε, σκεπασμένο για άλλα 40 λεπτά.

Δυναμώνετε την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς, το ξεσκεπάζετε και το ψήνετε για άλλα 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν οι πατάτες.

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Γεμιστά

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά