laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα

Συνταγές

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
0.00

Υλικά συνταγής

1 μεγάλη πατάτα σε φέτες

1 κουταλιά φυτικό λάδι

1/2 κρεμμύδι,κομμένο

4 λουκάνικα κομμένα

1 μήλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

1 μικρό καρότο, σε φέτες

1 κολοκυθάκι σε φέτες

1 κουταλιά ντοματοπελτέ

200 ml ζωμό λαχανικών

85 ml χυμό μήλου

1 κουταλία πλήρες γάλα

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το μήλο, το καρότο, το κολοκυθάκι, τον ντοματοπελτέ, το ζωμό και το χυμό μήλου και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε πιπέρι.

Μεταφέρετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Απλώνετε από πάνω τις πατάτες και αλείφετε με γάλα. Το ψήνετε, σκεπασμένο για άλλα 40 λεπτά.

Δυναμώνετε την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς, το ξεσκεπάζετε και το ψήνετε για άλλα 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν οι πατάτες.

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Γεμιστά

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.