Υλικά συνταγής
15 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
90 γρ. κομμένο σέλερι
90 γρ. κομμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια τριμμένη πιπερόριζα
1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη
1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 φλιτζ. ζωμό κότας,ζεστό
30 γρ. φρέσκο κόλιαντρο
1 φλιτζ. ξινή κρέμα
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φυλλαράκια κόλιαντρου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το ζεστό ζωμό. Αφήνετε το μείγμα να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε 10 λεπτά.
Αποσύρετε από την φωτιά, ρίχνετε το κόλιαντρο και ανακατεύετε. Αφήνετε τη σούπα 10 λεπτά και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε την ξινή κρέμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
Μοιράζετε την σούπα σε πιάτα, γαρνίρετε με φυλλαράκια κόλιαντρου και σερβίρετε.