laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σούπα με φρέσκο κόλιαντρο

Συνταγές

Σούπα με φρέσκο κόλιαντρο
0.00

Υλικά συνταγής

15 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

90 γρ. κομμένο σέλερι

90 γρ. κομμένο κρεμμύδι

2 κουταλάκια τριμμένη πιπερόριζα

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 φλιτζ. ζωμό κότας,ζεστό

30 γρ. φρέσκο κόλιαντρο

1 φλιτζ. ξινή κρέμα

χυμός από 1 λεμόνι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

φυλλαράκια κόλιαντρου για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το ζεστό ζωμό. Αφήνετε το μείγμα να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε 10 λεπτά.

Αποσύρετε από την φωτιά, ρίχνετε το κόλιαντρο και ανακατεύετε. Αφήνετε τη σούπα 10 λεπτά και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε την ξινή κρέμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.

Μοιράζετε την σούπα σε πιάτα, γαρνίρετε με φυλλαράκια κόλιαντρου και σερβίρετε.

Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
Η πράσινη και γλυκιά αυτή καλοκαιρινή σούπα συμπληρώνεται ιδανικά με την καπνιστή γεύση του ψαριού

Μανιταρόσουπα δροσερή
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο

Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή μην τα κάψετε.

Σούπα με φρέσκο κόλιαντρο
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το ζεστό ζωμό. Αφήνετε το μείγμα να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε 10 λεπτά.

Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε φετάκια περίπου 1εκ. Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε ανακατώνοντας σε σπάτουλα 10 λεπτά

Κοτόσουπα
Η σούπα έχει βάση το κοτόζουμο,είναι διεθνές φαγητό και στην Ελλάδα φτιάχνετε με αβγολέμονο.Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής.

Ρεβίθια Σούπα
Βαλτέ από βραδύς τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι να μουσκέψουν. το πρωί στραγγιστέ και ξέπλυνε με άφθονο νερό βγάλτε τα ρεβίθια να βράσουν μέσα στο νερό και ξαφρίστε συνεχώς

Σούπα με θαλασσινά
Τρίβετε τα μύδια και αφαιρείτε τα γένια. Πετάτε όσα παραμένουν ανοιχτά και δεν κλείνουν όταν τα ρίχνετε στον πάγκο της κουζίνας. Ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε τις γαρίδες.

Φακές Σούπα
Πλένουμε τις φακές καλά και τις στραγγίζουμε. τις ζεματάμε για 7' και τις ξανά στραγγίζουμε