Υλικά συνταγής
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κουταλάκια τριμμένο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη
χυμός από 1/2 λεμόνι
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές κομμένα φυλλαράκια κόλιαντρου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τρυπάτε τη μελιτζάνα αρκετές φορές με πιρούνι και την τοποθετείτε σε λαμαρίνα. Την ψήνετε 40-50 λεπτά. Βγάζετε τη μελιτζάνα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
Καβουρδίζετε το κύμινο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για 1-2 λεπτά ή ώσπου να σκουρύνει και να μοσχομυρίσει. Το αφήνετε να κρυώσει.
Ανοίγετε την μελιτζάνα στη μέση, αφαιρείτε την ψίχα και την αφήνετε να στραγγίσει σε σουρωτήρι 5 λεπτά. Κόβετε την ψίχα της μελιτζάνας σε μικρούς κύβους. Τους βάζετε σε μπολ και τους ανακατεύετε με το κύμινο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το λάδι και το κόλιαντρο. Αλατοπιπερώνετε.