laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ντρέσινγκ > DIP ψητής μελιτζάνας

DIP ψητής μελιτζάνας

Συνταγές

DIP ψητής μελιτζάνας
0.00

Υλικά συνταγής

1 μεγάλη μελιτζάνα

2 κουταλάκια τριμμένο κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

χυμός από 1/2 λεμόνι

2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές κομμένα φυλλαράκια κόλιαντρου

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τρυπάτε τη μελιτζάνα αρκετές φορές με πιρούνι και την τοποθετείτε σε λαμαρίνα. Την ψήνετε 40-50 λεπτά. Βγάζετε τη μελιτζάνα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Καβουρδίζετε το κύμινο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για 1-2 λεπτά ή ώσπου να σκουρύνει και να μοσχομυρίσει. Το αφήνετε να κρυώσει.

Ανοίγετε την μελιτζάνα στη μέση, αφαιρείτε την ψίχα και την αφήνετε να στραγγίσει σε σουρωτήρι 5 λεπτά. Κόβετε την ψίχα της μελιτζάνας σε μικρούς κύβους. Τους βάζετε σε μπολ και τους ανακατεύετε με το κύμινο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το λάδι και το κόλιαντρο. Αλατοπιπερώνετε.

 

 

 

Μουστάρδας
Δένετε ένα λαδολέμονο η ένα λαδόξιδο με ένα η περισσότερα ειδή μουστάρδας . φτιάχνετε μία σάλτσα πηχτή η ένα ρευστό ντρέσσινγκ.

Μαγιονέζα
Διαλύετε τη μαγιονέζα με λίγο νερό και προσθέτετε το μπαχαρικό της αρέσκεια σας πχ κάρυ

Γιαουρτιού
Χτυπάτε στο χέρι ή στο μίξερ όλα τα υλικά

Dip με αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά

DIP ψητής μελιτζάνας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τρυπάτε τη μελιτζάνα αρκετές φορές με πιρούνι και την τοποθετείτε σε λαμαρίνα. Την ψήνετε 40-50 λεπτά. Βγάζετε τη μελιτζάνα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Γαλλικό Ντρέσινγκ
Είναι ένα λαδόξιδο με μουστάρδα και μπόλικη πάπρικα γλυκιά

Ρωσικό Ντρέσινγκ
Συνταγές για Ρωσικό Ντρέσινγκ Λαδολέμονο με βότκα και αυγά ψαριών , χαβιάρι , μπρικ (τύπος χαβιάρια ψιλοκομμένο άνηθο.

Ιταλικό Ντρέσινγκ
Λαδόξιδο η λαδολέμονο η μαγιονέζα η κρεμά η Γιούρι που προθέτετε μέσα 1-2 κουταλιές γλυκού πόστου (σάλτσα εμπορίου )