Υλικά συνταγής
Για 24 κομμάτια
Για τη σως τσίλι-μοσχολέμονου:
1 μικρό κόκκινο τσίλι,ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
1 1/2 κουταλιά ρυζόξιδο
1 1/2 κουταλιά χυμό μοσχολέμονο
2 κουταλιές σως ψαριού
1/4 μικρό καρότο,ψιλοκομμένο
1/4 αγγουράκι ψιλοκομμένο
600 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού με σφιχτή σάρκα, χωρίς πέτσα
2 κουταλιές πολτού κόκκινο κάρυ
2 κουταλιές σως ψαριού
3 κουταλάκια χυμό μοσχολέμονο
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα κόλιαντρου
150 γρ. αμπελοφάσουλα ψιλοκομμένα
24 φυλλαράκια δυόσμου
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζετε στο μπλέντερ το ψάρι, τον πολτό κάρυ, τη σως ψαριού και το χυμό μοσχολέμονου και τα δουλεύετε μέχρι να σχηματιστεί λείος,κολλώδης πολτός. Τον μεταφέρετε σε μεγάλο μη μεταλλικό μπολ και προσθέτετε το αυγό, το κόλιαντρο, τα αμπελοφάσουλα και 1/2 κουταλάκι αλάτι. Ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια, φτιάχνοντας ομοιόμορφο μείγμα.
Καλύπτετε την βάση ενός μεγάλου καλαθιού ατμού με λαδόκολλα και ανοίγετε μερικές τρύπες. Πλάθετε το μείγμα ψαριού σε 24 μικρές κροκέτες κα στη συνέχεια τις πιέζετε απαλά ανάμεσα στις παλάμες σας. Τοποθετείτε τις κροκέτες στο καλάθι ατμού, προσέχοντας να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Αν χρειάζεται, χρησιμοποιείτε και δεύτερο καλάθι ατμού.
Βάζετε ένα φυλλαράκι δυόσμου πάνω σε κάθε κροκέτα. Τοποθετείτε το καλάθι ατμού πάνω σε γουόκ με νερό που σιγοβράζει και μαγειρεύετε τις κροκέτες στον ατμό, σκεπασμένες για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Τις αποσύρετε από την φωτιά και τις σερβίρετε αμέσως με τη σως τσίλι-μοσχολέμονου.