laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ψαροκροκέτες στον ατμό

Συνταγές

Ψαροκροκέτες στον ατμό
0.00

Υλικά συνταγής

Για 24 κομμάτια

Για τη σως τσίλι-μοσχολέμονου:

1 μικρό κόκκινο τσίλι,ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη

1 1/2 κουταλιά ρυζόξιδο

1 1/2 κουταλιά χυμό μοσχολέμονο

2 κουταλιές σως ψαριού

1/4 μικρό καρότο,ψιλοκομμένο

1/4 αγγουράκι ψιλοκομμένο

 

600 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού με σφιχτή σάρκα, χωρίς πέτσα

2 κουταλιές πολτού κόκκινο κάρυ

2 κουταλιές σως ψαριού

3 κουταλάκια χυμό μοσχολέμονο

1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα κόλιαντρου

150 γρ. αμπελοφάσουλα ψιλοκομμένα

24 φυλλαράκια δυόσμου

αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Βάζετε στο μπλέντερ το ψάρι, τον πολτό κάρυ, τη σως ψαριού και το χυμό μοσχολέμονου και τα δουλεύετε μέχρι να σχηματιστεί λείος,κολλώδης πολτός. Τον μεταφέρετε σε μεγάλο μη μεταλλικό μπολ και προσθέτετε το αυγό, το κόλιαντρο, τα αμπελοφάσουλα και 1/2 κουταλάκι αλάτι. Ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια, φτιάχνοντας ομοιόμορφο μείγμα.

Καλύπτετε την βάση ενός μεγάλου καλαθιού ατμού με λαδόκολλα και ανοίγετε μερικές τρύπες. Πλάθετε το μείγμα ψαριού σε 24 μικρές κροκέτες κα στη συνέχεια τις πιέζετε απαλά ανάμεσα στις παλάμες σας. Τοποθετείτε τις κροκέτες στο καλάθι ατμού, προσέχοντας να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Αν χρειάζεται, χρησιμοποιείτε και δεύτερο καλάθι ατμού.

Βάζετε ένα φυλλαράκι δυόσμου πάνω σε κάθε κροκέτα. Τοποθετείτε το καλάθι ατμού πάνω σε γουόκ με νερό που σιγοβράζει και μαγειρεύετε τις κροκέτες στον ατμό, σκεπασμένες για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Τις αποσύρετε από την φωτιά και τις σερβίρετε αμέσως με τη σως τσίλι-μοσχολέμονου.

 

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.