laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο

Συνταγές

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
0.00

Υλικά συνταγής
½ κιλό σπαγγέτι

1 κιλό γαρίδες

1 φλιτζάνι τσαγιού εκλεκτό λάδι

½ κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά κοφτή πάστα ντομάτας

¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

6 – 8 ντοματάκια

1 ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει), όπου έχετε προσθέσει λίγο χοντρό αλάτι και ένα φλιτζανάκι του καφέ ξύδι. Αφού βράσουν για 15 λεπτά, τις τραβάτε από τη φωτιά, τις στραγγίζετε και τις καθαρίζετε. Τις κόβετε σε 2 – 3 κομματάκια την κάθε μία. Σε κατσαρόλα πλατιά βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε το κρασί και τις ντομάτες από τρυπητό ή την πάστα λιωμένη σε 2 φλιτζάνια νερό, τον μαϊντανό, την πιπεριά και το αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και όταν αρχίζει να πήζει, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες γαρίδες να πάρουν 2 – 3 βράσεις. Τις κατεβάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ έχετε βράσει το σπαγγέτι και το έχετε στραγγίξει. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και το ανακατεύετε καλά. Παίρνετε ανάλογο ταψάκι ή πυρέξ, το λαδώνετε και αδειάζετε μέσα το φαγητό. Το στρώνετε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πλένετε τα ντοματάκια και τα τοποθετείτε επάνω στο σπαγγέτι. Τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τα ραντίζετε με λάδι: Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 15 – 20 λεπτά

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο