laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο

Συνταγές

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
0.00

Υλικά συνταγής
½ κιλό σπαγγέτι

1 κιλό γαρίδες

1 φλιτζάνι τσαγιού εκλεκτό λάδι

½ κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά κοφτή πάστα ντομάτας

¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

6 – 8 ντοματάκια

1 ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει), όπου έχετε προσθέσει λίγο χοντρό αλάτι και ένα φλιτζανάκι του καφέ ξύδι. Αφού βράσουν για 15 λεπτά, τις τραβάτε από τη φωτιά, τις στραγγίζετε και τις καθαρίζετε. Τις κόβετε σε 2 – 3 κομματάκια την κάθε μία. Σε κατσαρόλα πλατιά βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε το κρασί και τις ντομάτες από τρυπητό ή την πάστα λιωμένη σε 2 φλιτζάνια νερό, τον μαϊντανό, την πιπεριά και το αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και όταν αρχίζει να πήζει, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες γαρίδες να πάρουν 2 – 3 βράσεις. Τις κατεβάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ έχετε βράσει το σπαγγέτι και το έχετε στραγγίξει. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και το ανακατεύετε καλά. Παίρνετε ανάλογο ταψάκι ή πυρέξ, το λαδώνετε και αδειάζετε μέσα το φαγητό. Το στρώνετε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πλένετε τα ντοματάκια και τα τοποθετείτε επάνω στο σπαγγέτι. Τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τα ραντίζετε με λάδι: Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 15 – 20 λεπτά

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.