laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο

Συνταγές

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
0.00

Υλικά συνταγής
½ κιλό σπαγγέτι

1 κιλό γαρίδες

1 φλιτζάνι τσαγιού εκλεκτό λάδι

½ κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά κοφτή πάστα ντομάτας

¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

6 – 8 ντοματάκια

1 ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει), όπου έχετε προσθέσει λίγο χοντρό αλάτι και ένα φλιτζανάκι του καφέ ξύδι. Αφού βράσουν για 15 λεπτά, τις τραβάτε από τη φωτιά, τις στραγγίζετε και τις καθαρίζετε. Τις κόβετε σε 2 – 3 κομματάκια την κάθε μία. Σε κατσαρόλα πλατιά βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε το κρασί και τις ντομάτες από τρυπητό ή την πάστα λιωμένη σε 2 φλιτζάνια νερό, τον μαϊντανό, την πιπεριά και το αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και όταν αρχίζει να πήζει, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες γαρίδες να πάρουν 2 – 3 βράσεις. Τις κατεβάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ έχετε βράσει το σπαγγέτι και το έχετε στραγγίξει. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και το ανακατεύετε καλά. Παίρνετε ανάλογο ταψάκι ή πυρέξ, το λαδώνετε και αδειάζετε μέσα το φαγητό. Το στρώνετε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πλένετε τα ντοματάκια και τα τοποθετείτε επάνω στο σπαγγέτι. Τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τα ραντίζετε με λάδι: Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 15 – 20 λεπτά

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα