laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο

Συνταγές

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
0.00

Υλικά συνταγής
½ κιλό σπαγγέτι

1 κιλό γαρίδες

1 φλιτζάνι τσαγιού εκλεκτό λάδι

½ κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά κοφτή πάστα ντομάτας

¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

6 – 8 ντοματάκια

1 ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει), όπου έχετε προσθέσει λίγο χοντρό αλάτι και ένα φλιτζανάκι του καφέ ξύδι. Αφού βράσουν για 15 λεπτά, τις τραβάτε από τη φωτιά, τις στραγγίζετε και τις καθαρίζετε. Τις κόβετε σε 2 – 3 κομματάκια την κάθε μία. Σε κατσαρόλα πλατιά βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε το κρασί και τις ντομάτες από τρυπητό ή την πάστα λιωμένη σε 2 φλιτζάνια νερό, τον μαϊντανό, την πιπεριά και το αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και όταν αρχίζει να πήζει, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες γαρίδες να πάρουν 2 – 3 βράσεις. Τις κατεβάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ έχετε βράσει το σπαγγέτι και το έχετε στραγγίξει. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και το ανακατεύετε καλά. Παίρνετε ανάλογο ταψάκι ή πυρέξ, το λαδώνετε και αδειάζετε μέσα το φαγητό. Το στρώνετε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πλένετε τα ντοματάκια και τα τοποθετείτε επάνω στο σπαγγέτι. Τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τα ραντίζετε με λάδι: Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 15 – 20 λεπτά

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες