laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ραβιόλια

Συνταγές

Ραβιόλια
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

3 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκος

1 κουταλιά κοφτή αλάτι

1 κουταλιά λάδι

Νερό χλιαρό όσο χρειαστεί

Για τη γέμιση:

¾ του κιλού κιμάς

½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κουταλιά κοφτή πάστα τομάτας

Αλάτι, πιπέρι

1 αυγό

1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο

Για τη σάλτσα:

¾ κιλού τομάτες ώριμες

1 μικρό κρεμμύδι

1 κομμάτι κανέλας

3 κουταλιές κοφτές φρέσκο βούτυρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα. Χτυπάτε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτετε. Λιώνετε το αλάτι σε λίγο χλιαρό νερό και το προσθέτετε. Τα ζυμώνετε όλα μαζί να γίνουν μια ζύμη σφιχτή. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε για μισή ώρα. Κατόπιν ανοίγετε φύλλα πάχους ½ εκατοστού και τα κόβετε είτε στρόγγυλα με το ποτήρι του νερού, είτε σε τετράγωνα κομμάτια. Καβουρδίζετε τον κιμά με το βούτυρο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτετε τη ντομάτα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι και τον αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει το ζουμί του. Τον κατεβάζετε και προσθέτετε το τυρί και το αυγό χτυπημένο. Παίρνετε λίγο κιμά με ένα κουταλάκι και τον βάζετε επάνω στη ζύμη, αλείφετε γύρω με ασπράδι αυγού που έχετε ελαφρά χτυπήσει με 2 κουταλιές νερό και διπλώνετε με ζύμη τρίγωνα, αν είναι τετράγωνο κομμάτι ή μισοφέγγαρο αν είναι στρογγυλό, ώστε να κλεισθεί ο κιμάς μέσα. Τα τοποθετείτε σε αλευρωμένο μάρμαρο για να μην κολλάνε, βάζετε σε κατσαρόλα αρκετό νερό με λίγο αλάτι ώστε να πάρει βράση. Ρίχνετε τα ραβιόλια, τα ανακατεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν και πότε – πότε τα πιέζετε ελαφρά με τρυπητή κουτάλα για να μην επιπλέουν. Αφού βράσουν, τα σουρώνετε, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τα περιχύνετε με καυτό βούτυρο. Βάζετε τις ντομάτες, περασμένες από τρυπητό, να βράσουν με το κρεμμύδι ολόκληρο και την κανέλλα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφού βράσει και πήξει, προσθέτετε το φρέσκο βούτυρο. Σερβίρετε τα ραβιόλια σε πιατέλα με τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας και τα περιλούετε με σάλτσα

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.