laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ραβιόλια

Συνταγές

Ραβιόλια
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

3 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκος

1 κουταλιά κοφτή αλάτι

1 κουταλιά λάδι

Νερό χλιαρό όσο χρειαστεί

Για τη γέμιση:

¾ του κιλού κιμάς

½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κουταλιά κοφτή πάστα τομάτας

Αλάτι, πιπέρι

1 αυγό

1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο

Για τη σάλτσα:

¾ κιλού τομάτες ώριμες

1 μικρό κρεμμύδι

1 κομμάτι κανέλας

3 κουταλιές κοφτές φρέσκο βούτυρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα. Χτυπάτε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτετε. Λιώνετε το αλάτι σε λίγο χλιαρό νερό και το προσθέτετε. Τα ζυμώνετε όλα μαζί να γίνουν μια ζύμη σφιχτή. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε για μισή ώρα. Κατόπιν ανοίγετε φύλλα πάχους ½ εκατοστού και τα κόβετε είτε στρόγγυλα με το ποτήρι του νερού, είτε σε τετράγωνα κομμάτια. Καβουρδίζετε τον κιμά με το βούτυρο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτετε τη ντομάτα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι και τον αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει το ζουμί του. Τον κατεβάζετε και προσθέτετε το τυρί και το αυγό χτυπημένο. Παίρνετε λίγο κιμά με ένα κουταλάκι και τον βάζετε επάνω στη ζύμη, αλείφετε γύρω με ασπράδι αυγού που έχετε ελαφρά χτυπήσει με 2 κουταλιές νερό και διπλώνετε με ζύμη τρίγωνα, αν είναι τετράγωνο κομμάτι ή μισοφέγγαρο αν είναι στρογγυλό, ώστε να κλεισθεί ο κιμάς μέσα. Τα τοποθετείτε σε αλευρωμένο μάρμαρο για να μην κολλάνε, βάζετε σε κατσαρόλα αρκετό νερό με λίγο αλάτι ώστε να πάρει βράση. Ρίχνετε τα ραβιόλια, τα ανακατεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν και πότε – πότε τα πιέζετε ελαφρά με τρυπητή κουτάλα για να μην επιπλέουν. Αφού βράσουν, τα σουρώνετε, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τα περιχύνετε με καυτό βούτυρο. Βάζετε τις ντομάτες, περασμένες από τρυπητό, να βράσουν με το κρεμμύδι ολόκληρο και την κανέλλα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφού βράσει και πήξει, προσθέτετε το φρέσκο βούτυρο. Σερβίρετε τα ραβιόλια σε πιατέλα με τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας και τα περιλούετε με σάλτσα

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!