laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ

Συνταγές

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
0.00

Υλικά συνταγής

455 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για τη σως σατάι:

3/4 φλιτζ. φυστικοβούτυρο

3/4 φλιτζ. νερό

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

1/8 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη

1 κουταλιά σόγια σως

1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Κόβετε τα φιλέτα στη μέση. Κόβετε την λεπτότερη πλευρά σε δύο και την παχύτερη σε τρία κομμάτια. Τα βάζετε σε μπολ και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύετε.

Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε μπολ με νερό. Περνάτε 4-5 κομμάτια σε κάθε σουβλάκι ώστε μόλις που να ακουμπούν μεταξύ τους. Αν τα στριμώξετε, τα κομμάτια που βρίσκονται στη μέση δε θα ψηθούν καλά.

Αλείφετε το μπάρμπεκιου με λίγο λάδι και τοποθετείτε μια σχάρα από πάνω. Μεταφέρετε τα σουβλάκια στη σχάρα και τα ψήνετε για 15 λεπτά, αλείφοντας τα συχνά με τη σως. Στη συνέχεια τα ψήνετε στο γκριλ για άλλα 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν καλά.

Τα σερβίρετε αφού τα πασπαλίσετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.