laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ

Συνταγές

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
0.00

Υλικά συνταγής

455 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για τη σως σατάι:

3/4 φλιτζ. φυστικοβούτυρο

3/4 φλιτζ. νερό

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

1/8 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη

1 κουταλιά σόγια σως

1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Κόβετε τα φιλέτα στη μέση. Κόβετε την λεπτότερη πλευρά σε δύο και την παχύτερη σε τρία κομμάτια. Τα βάζετε σε μπολ και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύετε.

Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε μπολ με νερό. Περνάτε 4-5 κομμάτια σε κάθε σουβλάκι ώστε μόλις που να ακουμπούν μεταξύ τους. Αν τα στριμώξετε, τα κομμάτια που βρίσκονται στη μέση δε θα ψηθούν καλά.

Αλείφετε το μπάρμπεκιου με λίγο λάδι και τοποθετείτε μια σχάρα από πάνω. Μεταφέρετε τα σουβλάκια στη σχάρα και τα ψήνετε για 15 λεπτά, αλείφοντας τα συχνά με τη σως. Στη συνέχεια τα ψήνετε στο γκριλ για άλλα 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν καλά.

Τα σερβίρετε αφού τα πασπαλίσετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Γεμιστά

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.