laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ

Συνταγές

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
0.00

Υλικά συνταγής

455 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για τη σως σατάι:

3/4 φλιτζ. φυστικοβούτυρο

3/4 φλιτζ. νερό

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

1/8 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη

1 κουταλιά σόγια σως

1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Κόβετε τα φιλέτα στη μέση. Κόβετε την λεπτότερη πλευρά σε δύο και την παχύτερη σε τρία κομμάτια. Τα βάζετε σε μπολ και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύετε.

Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε μπολ με νερό. Περνάτε 4-5 κομμάτια σε κάθε σουβλάκι ώστε μόλις που να ακουμπούν μεταξύ τους. Αν τα στριμώξετε, τα κομμάτια που βρίσκονται στη μέση δε θα ψηθούν καλά.

Αλείφετε το μπάρμπεκιου με λίγο λάδι και τοποθετείτε μια σχάρα από πάνω. Μεταφέρετε τα σουβλάκια στη σχάρα και τα ψήνετε για 15 λεπτά, αλείφοντας τα συχνά με τη σως. Στη συνέχεια τα ψήνετε στο γκριλ για άλλα 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν καλά.

Τα σερβίρετε αφού τα πασπαλίσετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού