Υλικά συνταγής
455 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σως σατάι:
3/4 φλιτζ. φυστικοβούτυρο
3/4 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1/8 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
1 κουταλιά σόγια σως
1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.
Κόβετε τα φιλέτα στη μέση. Κόβετε την λεπτότερη πλευρά σε δύο και την παχύτερη σε τρία κομμάτια. Τα βάζετε σε μπολ και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύετε.
Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε μπολ με νερό. Περνάτε 4-5 κομμάτια σε κάθε σουβλάκι ώστε μόλις που να ακουμπούν μεταξύ τους. Αν τα στριμώξετε, τα κομμάτια που βρίσκονται στη μέση δε θα ψηθούν καλά.
Αλείφετε το μπάρμπεκιου με λίγο λάδι και τοποθετείτε μια σχάρα από πάνω. Μεταφέρετε τα σουβλάκια στη σχάρα και τα ψήνετε για 15 λεπτά, αλείφοντας τα συχνά με τη σως. Στη συνέχεια τα ψήνετε στο γκριλ για άλλα 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν καλά.
Τα σερβίρετε αφού τα πασπαλίσετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.