laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κοθρόπιτα

Συνταγές

Κοθρόπιτα
0.00

Υλικά Συνταγής

½ κοτόπουλο, 2 κρεμμύδια
λίγη φέτα, 50 γραμμ. Λάδι
3 φλιτζ. ζωμός ,1/2 φλιτζ. ρύζι
3 αυγά , αλάτι

Για το φύλλο:
½ κιλό αλεύρι,
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά αλάτι, λίγο κόρν φλάουρ,
νερό χλιαρό

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
με το λάδι, λίγο αλάτι και το νερό . Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε, το ρύζι και ο ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε την φέτα ,λιωμένη με ένα πιρούνι. Με το αλεύρι , το λάδι, το αλάτι και το νερό κάνουμε μια ζύμη, μάλλον σφικτή . Ρίχνουμε στο τραπέζι λίγο κόρν φλάουρετ και
ανοίγουμε με το πλάστη 2 φύλλα. Τοποθετούμε σε μέτριο ταψί, αφού το λαδώσουμε , το 1ο φύλλο έτσι που να εξέχει από το ταψί  Ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε Κι το 2ο φύλλο.
Μετά γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν από τα χείλη του ταψιού, γύρω γύρω ώσπου να σχηματισθεί κόρος. Τοποθετούμε το μίγμα με το ρύζι και το
τυρί σε όλο το ταψί και τέλος το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο από πάνω. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με 3 φλιτζ ζωμό από το κοτόπουλο και τα ρίχνουμε από πάνω . Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στην αρχή στους 200ο και αφού ροδίσει η επιφάνεια της  πίτας, τον κατεβάζουμε στους 150ο , ώσπου να αποτελειώσει η πίτα το ψήσιμο της.

 

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Κολοκυθό τυροπιτάκια με ροκφόρ και φιστίκια
Τα κολοκυθό-τυροπιτάκια μπορείτε και να τα καταψύξετε προτού να τα ψήσετε . Όταν θέλετε να τα σερβίρετε θα τα ψήσετε σε περίπου 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, όπως είναι από την κατάψυξη χωρίς να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.