laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πάπια με φραμπουάζ

Συνταγές

Πάπια με φραμπουάζ
0.00

Υλικά συνταγής

4 στήθη πάπιας,200 γρ. το καθένα

2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι

2 κουταλάκια κανέλα σκόνη

4 κουταλάκια ζάχαρη

1 φλιτζ. κόκκινο κρασί

2/3 φλιτζ. κρεμ ντε κασίς

1 κουταλιά κορνφλάουρ

250 γρ. φραμπουάζ

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Αναμειγνύετε το θαλασσινό αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Πασπαλίζετε την πάπια με το μείγμα και το πιέζετε με τα χέρια να κολλήσει. Προσθέτετε μαύρο πιπέρι.

Ξαναβάζετε την πάπια στο τηγάνι και τη μαγειρεύετε με την πέτσα προς τα κάτω για 10-15 λεπτά. Την αποσύρετε από το σκεύος και την αφήνετε κατά μέρος. Προθερμαίνετε το γκριλ.

Στο μεταξύ, αναμειγνύετε το κόκκινο κρασί και την κρεμ ντε κασίς σε κανάτα. Ρίχνετε περίπου 80 ml από το υγρό σε μπολάκι και το ανακατεύετε με το κορν φλάουρ. Ξαναβάζετε το υγρό στην κανάτα.

Αφαιρείτε το περίσσιο λίπος από το τηγάνι, αφήνοντας μόνο 2 κουταλιές. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα κόκκινου κρασιού και κασίς.

Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να δέσει η σως. Προσθέτετε τα φραμπουάζ και σιγοβράζετε για 1 λεπτό ακόμη, ώσπου να ζεσταθούν καλά τα φρούτα. Αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε τα στήθη πάπιας στο γκριλ, με την πέτσα προς τα πάνω, για 1 λεπτό, ώσπου να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Κόβετε τα στήθη σε λεπτές φέτες, τις περιχύνετε με λίγη σως και σερβίρετε.

 

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!