Υλικά συνταγής
4 στήθη πάπιας,200 γρ. το καθένα
2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι
2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
4 κουταλάκια ζάχαρη
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
2/3 φλιτζ. κρεμ ντε κασίς
1 κουταλιά κορνφλάουρ
250 γρ. φραμπουάζ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.
Αναμειγνύετε το θαλασσινό αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Πασπαλίζετε την πάπια με το μείγμα και το πιέζετε με τα χέρια να κολλήσει. Προσθέτετε μαύρο πιπέρι.
Ξαναβάζετε την πάπια στο τηγάνι και τη μαγειρεύετε με την πέτσα προς τα κάτω για 10-15 λεπτά. Την αποσύρετε από το σκεύος και την αφήνετε κατά μέρος. Προθερμαίνετε το γκριλ.
Στο μεταξύ, αναμειγνύετε το κόκκινο κρασί και την κρεμ ντε κασίς σε κανάτα. Ρίχνετε περίπου 80 ml από το υγρό σε μπολάκι και το ανακατεύετε με το κορν φλάουρ. Ξαναβάζετε το υγρό στην κανάτα.
Αφαιρείτε το περίσσιο λίπος από το τηγάνι, αφήνοντας μόνο 2 κουταλιές. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα κόκκινου κρασιού και κασίς.
Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να δέσει η σως. Προσθέτετε τα φραμπουάζ και σιγοβράζετε για 1 λεπτό ακόμη, ώσπου να ζεσταθούν καλά τα φρούτα. Αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε τα στήθη πάπιας στο γκριλ, με την πέτσα προς τα πάνω, για 1 λεπτό, ώσπου να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Κόβετε τα στήθη σε λεπτές φέτες, τις περιχύνετε με λίγη σως και σερβίρετε.