laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι

Συνταγές

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
0.00

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

λάδι για τηγάνισμα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές μέλι

2 κουταλιές τσίλι σως

4 κουταλιές χυμό λεμόνι

2 κουταλάκια σόγια σως

1 κομμάτι 5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε κομματάκια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα σε κομματάκια

2 μικρά κολοκυθάκια,κομμένα σε κομματάκια

1 καρότο,κομμένα σε κομματάκια

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Αλευρώνετε ελαφρώς τα φιλέτα κοτόπουλου κα τα τινάζετε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βάζετε στο γουόκ τα φιλέτα λίγα λίγα και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά και να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Αναμειγνύετε το μέλι, την τσίλι σως, το χυμό λεμονιού και τη σόγια σως.

Αφαιρείτε από το γουόκ όλο το λάδι εκτός από 1 κουταλιά και το ζεσταίνετε. Σωτάρετε το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και το καρότο για 1 λεπτό.

Προσθέτετε το μείγμα μελιού και τσίλι και τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να πήξει λίγο το σιρόπι.

Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο γουόκ και τα ανακατεύετε με την σάλτσα και τα λαχανικά για 2 λεπτά, ώσπου να ζεσταθεί ομοιόμορφα το μείγμα.

 

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.