laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι

Συνταγές

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
0.00

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

λάδι για τηγάνισμα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές μέλι

2 κουταλιές τσίλι σως

4 κουταλιές χυμό λεμόνι

2 κουταλάκια σόγια σως

1 κομμάτι 5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε κομματάκια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα σε κομματάκια

2 μικρά κολοκυθάκια,κομμένα σε κομματάκια

1 καρότο,κομμένα σε κομματάκια

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Αλευρώνετε ελαφρώς τα φιλέτα κοτόπουλου κα τα τινάζετε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βάζετε στο γουόκ τα φιλέτα λίγα λίγα και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά και να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Αναμειγνύετε το μέλι, την τσίλι σως, το χυμό λεμονιού και τη σόγια σως.

Αφαιρείτε από το γουόκ όλο το λάδι εκτός από 1 κουταλιά και το ζεσταίνετε. Σωτάρετε το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και το καρότο για 1 λεπτό.

Προσθέτετε το μείγμα μελιού και τσίλι και τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να πήξει λίγο το σιρόπι.

Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο γουόκ και τα ανακατεύετε με την σάλτσα και τα λαχανικά για 2 λεπτά, ώσπου να ζεσταθεί ομοιόμορφα το μείγμα.

 

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.