laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα

Συνταγές

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
0.00

Υλικά συνταγής

500 γρ. φρέσκο σπανάκι

170 γρ. λαζάνια

55 γρ. ανάλατο βούτυρο,λιωμένο

45 γρ. τριμμένη γραβιέρα

45 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

225 γρ. ρικότα

145 ml κρεμ φρες

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα σκουπίζετε ταμποναριστά με πανί κουζίνας.

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 30*20 εκ. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σπανάκι, τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, τη ρικότα, την κρεμ φρες και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε στο πυρίμαχο σκεύος μια στρώση λαζάνια και ρίχνετε από πάνω τρεις κουταλιές από το μείγμα σπανακιού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα λαζάνια, φτιάχνοντας συνολικά έξι στρώσεις. Τελειώνετε με το μείγμα σπανακιού.

Περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε τα λαζάνια για 20-30 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια τους.

 

 

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ