laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα

Συνταγές

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
0.00

Υλικά συνταγής

500 γρ. φρέσκο σπανάκι

170 γρ. λαζάνια

55 γρ. ανάλατο βούτυρο,λιωμένο

45 γρ. τριμμένη γραβιέρα

45 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

225 γρ. ρικότα

145 ml κρεμ φρες

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα σκουπίζετε ταμποναριστά με πανί κουζίνας.

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 30*20 εκ. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σπανάκι, τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, τη ρικότα, την κρεμ φρες και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε στο πυρίμαχο σκεύος μια στρώση λαζάνια και ρίχνετε από πάνω τρεις κουταλιές από το μείγμα σπανακιού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα λαζάνια, φτιάχνοντας συνολικά έξι στρώσεις. Τελειώνετε με το μείγμα σπανακιού.

Περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε τα λαζάνια για 20-30 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια τους.

 

 

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,