laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα

Συνταγές

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
0.00

Υλικά συνταγής

500 γρ. φρέσκο σπανάκι

170 γρ. λαζάνια

55 γρ. ανάλατο βούτυρο,λιωμένο

45 γρ. τριμμένη γραβιέρα

45 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

225 γρ. ρικότα

145 ml κρεμ φρες

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα σκουπίζετε ταμποναριστά με πανί κουζίνας.

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 30*20 εκ. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σπανάκι, τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, τη ρικότα, την κρεμ φρες και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε στο πυρίμαχο σκεύος μια στρώση λαζάνια και ρίχνετε από πάνω τρεις κουταλιές από το μείγμα σπανακιού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα λαζάνια, φτιάχνοντας συνολικά έξι στρώσεις. Τελειώνετε με το μείγμα σπανακιού.

Περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε τα λαζάνια για 20-30 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια τους.

 

 

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.