laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα

Συνταγές

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
0.00

Υλικά συνταγής

500 γρ. φρέσκο σπανάκι

170 γρ. λαζάνια

55 γρ. ανάλατο βούτυρο,λιωμένο

45 γρ. τριμμένη γραβιέρα

45 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

225 γρ. ρικότα

145 ml κρεμ φρες

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα σκουπίζετε ταμποναριστά με πανί κουζίνας.

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 30*20 εκ. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σπανάκι, τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, τη ρικότα, την κρεμ φρες και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε στο πυρίμαχο σκεύος μια στρώση λαζάνια και ρίχνετε από πάνω τρεις κουταλιές από το μείγμα σπανακιού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα λαζάνια, φτιάχνοντας συνολικά έξι στρώσεις. Τελειώνετε με το μείγμα σπανακιού.

Περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε τα λαζάνια για 20-30 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια τους.

 

 

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα