laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Στριφτόπιτα με σπανάκι

Στριφτόπιτα με σπανάκι

Συνταγές

Στριφτόπιτα με σπανάκι
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ κιλό λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με το σπανάκι. Τρίβουμε και τα δύο μαζί με ελάχιστο αλάτι, προσθέτουμε και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι , ανοίγουμε στην μέση μια τρύπα και ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό , μια πρέζα αλάτι και 1 φλιτζ. του καφέ λάδι. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή . Χωρίζουμε τα υλικά σε μπαλίτσες , όσο είναι η χούφτα μας .
Παίρνουμε μια μια μπάλα και ανοίγουμε φύλλο όσο μπορούμε  ποιο λεπτό . Κάθε φύλλο το
αλείφουμε με λάδι και σκορπάμε τα σπανάκια. Πιάνουμε κατόπιν μια γωνία και τυλίγουμε το φύλλο ρολό . Κάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα διπλωμένα φύλλα στο ταψί σε σχήμα σαλίγκαρου αρχίζοντας από το κέντρο του ταψιού . Ρίχνουμε από πάνω το λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδοκοκκινίσει .

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Κοτόπιτα
Κόβετε σε κύβους το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλεύρι.

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Πρασαυγόπιτα

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν