Υλικά Συνταγής
1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ κιλό λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με το σπανάκι. Τρίβουμε και τα δύο μαζί με ελάχιστο αλάτι, προσθέτουμε και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι , ανοίγουμε στην μέση μια τρύπα και ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό , μια πρέζα αλάτι και 1 φλιτζ. του καφέ λάδι. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή . Χωρίζουμε τα υλικά σε μπαλίτσες , όσο είναι η χούφτα μας .
Παίρνουμε μια μια μπάλα και ανοίγουμε φύλλο όσο μπορούμε ποιο λεπτό . Κάθε φύλλο το
αλείφουμε με λάδι και σκορπάμε τα σπανάκια. Πιάνουμε κατόπιν μια γωνία και τυλίγουμε το φύλλο ρολό . Κάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα διπλωμένα φύλλα στο ταψί σε σχήμα σαλίγκαρου αρχίζοντας από το κέντρο του ταψιού . Ρίχνουμε από πάνω το λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδοκοκκινίσει .