laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Κρεμμυδόπιτα σταρένια

Κρεμμυδόπιτα σταρένια

Συνταγές

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό αλεύρι σιταρένιο , χωριάτικο
3 μεγάλα κρεμμύδια , λίγος δυόσμος
πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, αλάτι
λάδι ελιάς.

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι ελιάς
και ρα ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι ελιάς ρίχνοντας ανάλογο αλάτι, πιπέρι μαύρο,
κόκκινο και δυόσμο. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε από την φωτιά και τα ρίχνουμε σε μπολ.
Φτιάχνουμε με το αλεύρι, το νερό και 2 κουταλιές λάδι μια ζύμι κανονική.
 Την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια . Παίρνουμε το 1 κομμάτι και το ανοίγουμε με το πλάστη σε φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο αυτό με λάδι. Ρίχνουμε επάνω του ¼ από το μίγμα με τα κρεμμύδια , που φτιάξουμε προηγούμενα και τα απλώνουμε σε όλα το φύλλο. Το διπλώνουμε  ωραία να χωρέσει στο τηγάνι , ζυμώνοντας το ώστε να βρεθεί το κρεμμύδι στη
ζύμη. Το τηγανίζουμε σε τηγάνι με ανάλογο λάδι, γυρίζοντας το διαρκώς , ώσπου να ψηθεί . Τι ίδιο κάνουμε και με τα άλλα κομμάτια της ζύμης . Οι πίτες αυτές τρώγονται ζεστές η και κρύες 

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Πρασαυγόπιτα

Κοθρόπιτα
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, με το λάδι, λίγο αλάτι και το νερό

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.