Υλικά Συνταγής
1 κιλό αλεύρι σιταρένιο , χωριάτικο
3 μεγάλα κρεμμύδια , λίγος δυόσμος
πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, αλάτι
λάδι ελιάς.
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι ελιάς
και ρα ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι ελιάς ρίχνοντας ανάλογο αλάτι, πιπέρι μαύρο,
κόκκινο και δυόσμο. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε από την φωτιά και τα ρίχνουμε σε μπολ.
Φτιάχνουμε με το αλεύρι, το νερό και 2 κουταλιές λάδι μια ζύμι κανονική.
Την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια . Παίρνουμε το 1 κομμάτι και το ανοίγουμε με το πλάστη σε φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο αυτό με λάδι. Ρίχνουμε επάνω του ¼ από το μίγμα με τα κρεμμύδια , που φτιάξουμε προηγούμενα και τα απλώνουμε σε όλα το φύλλο. Το διπλώνουμε ωραία να χωρέσει στο τηγάνι , ζυμώνοντας το ώστε να βρεθεί το κρεμμύδι στη
ζύμη. Το τηγανίζουμε σε τηγάνι με ανάλογο λάδι, γυρίζοντας το διαρκώς , ώσπου να ψηθεί . Τι ίδιο κάνουμε και με τα άλλα κομμάτια της ζύμης . Οι πίτες αυτές τρώγονται ζεστές η και κρύες