laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Κρεμμυδόπιτα σταρένια

Κρεμμυδόπιτα σταρένια

Συνταγές

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό αλεύρι σιταρένιο , χωριάτικο
3 μεγάλα κρεμμύδια , λίγος δυόσμος
πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, αλάτι
λάδι ελιάς.

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι ελιάς
και ρα ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι ελιάς ρίχνοντας ανάλογο αλάτι, πιπέρι μαύρο,
κόκκινο και δυόσμο. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε από την φωτιά και τα ρίχνουμε σε μπολ.
Φτιάχνουμε με το αλεύρι, το νερό και 2 κουταλιές λάδι μια ζύμι κανονική.
 Την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια . Παίρνουμε το 1 κομμάτι και το ανοίγουμε με το πλάστη σε φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο αυτό με λάδι. Ρίχνουμε επάνω του ¼ από το μίγμα με τα κρεμμύδια , που φτιάξουμε προηγούμενα και τα απλώνουμε σε όλα το φύλλο. Το διπλώνουμε  ωραία να χωρέσει στο τηγάνι , ζυμώνοντας το ώστε να βρεθεί το κρεμμύδι στη
ζύμη. Το τηγανίζουμε σε τηγάνι με ανάλογο λάδι, γυρίζοντας το διαρκώς , ώσπου να ψηθεί . Τι ίδιο κάνουμε και με τα άλλα κομμάτια της ζύμης . Οι πίτες αυτές τρώγονται ζεστές η και κρύες 

Λαχανόπιτα χωριάτικη
Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Κοθρόπιτα
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, με το λάδι, λίγο αλάτι και το νερό

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό