laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Πρασαυγόπιτα

Πρασαυγόπιτα

Συνταγές

Πρασαυγόπιτα
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό πράσα
1 φλιτζ τσαγιού ρύζι
1 κιλό γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
6 αυγά
500 γραμμ. τυριά, φέτα και κεφαλογραβιέρα
3 φλιτζ τσαγιού λάδι και βούτυρο
1 κουταλιά αλάτι

Για το φύλλο:

1 κιλό αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι, λίγο αλάτι
και νερό, όσο πάρει η ζύμη

Εκτέλεση Συνταγής

Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα στύβουμε. Βράζουμε λίγο το ρύζι και το σουρώνουμε. Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη.
Χτυπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι και ανοίγουμε τα φύλλα.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βούτυρο.
Στρώνουμε ένα φύλλο και το ραντίζουμε με λάδι και βούτυρο και
απλώνουμε με το χέρι λίγη γέμιση. Συνεχίζουμε έτσι, φύλλο, ράντισμα, γέμιση και στο τέλος απλώνουμε το τελευταίο φύλλο.
Το ραντίζουμε με λάδι, βούτυρο και λίγο γάλα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Όταν αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία να σιγοψήνεται. Μετά την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Κοτόπιτα
Κόβετε σε κύβους το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλεύρι.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.