laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Πρασαυγόπιτα

Πρασαυγόπιτα

Συνταγές

Πρασαυγόπιτα
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό πράσα
1 φλιτζ τσαγιού ρύζι
1 κιλό γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
6 αυγά
500 γραμμ. τυριά, φέτα και κεφαλογραβιέρα
3 φλιτζ τσαγιού λάδι και βούτυρο
1 κουταλιά αλάτι

Για το φύλλο:

1 κιλό αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι, λίγο αλάτι
και νερό, όσο πάρει η ζύμη

Εκτέλεση Συνταγής

Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα στύβουμε. Βράζουμε λίγο το ρύζι και το σουρώνουμε. Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη.
Χτυπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι και ανοίγουμε τα φύλλα.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βούτυρο.
Στρώνουμε ένα φύλλο και το ραντίζουμε με λάδι και βούτυρο και
απλώνουμε με το χέρι λίγη γέμιση. Συνεχίζουμε έτσι, φύλλο, ράντισμα, γέμιση και στο τέλος απλώνουμε το τελευταίο φύλλο.
Το ραντίζουμε με λάδι, βούτυρο και λίγο γάλα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Όταν αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία να σιγοψήνεται. Μετά την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Πρασαυγόπιτα

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Κοθρόπιτα
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, με το λάδι, λίγο αλάτι και το νερό

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Λαχανόπιτα χωριάτικη
Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.