Υλικά Συνταγής
1 κιλό πράσα
1 φλιτζ τσαγιού ρύζι
1 κιλό γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
6 αυγά
500 γραμμ. τυριά, φέτα και κεφαλογραβιέρα
3 φλιτζ τσαγιού λάδι και βούτυρο
1 κουταλιά αλάτι
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι, λίγο αλάτι
και νερό, όσο πάρει η ζύμη
Εκτέλεση Συνταγής
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα στύβουμε. Βράζουμε λίγο το ρύζι και το σουρώνουμε. Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη.
Χτυπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι και ανοίγουμε τα φύλλα.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βούτυρο.
Στρώνουμε ένα φύλλο και το ραντίζουμε με λάδι και βούτυρο και
απλώνουμε με το χέρι λίγη γέμιση. Συνεχίζουμε έτσι, φύλλο, ράντισμα, γέμιση και στο τέλος απλώνουμε το τελευταίο φύλλο.
Το ραντίζουμε με λάδι, βούτυρο και λίγο γάλα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Όταν αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία να σιγοψήνεται. Μετά την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.