laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Πρασαυγόπιτα

Πρασαυγόπιτα

Συνταγές

Πρασαυγόπιτα
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό πράσα
1 φλιτζ τσαγιού ρύζι
1 κιλό γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
6 αυγά
500 γραμμ. τυριά, φέτα και κεφαλογραβιέρα
3 φλιτζ τσαγιού λάδι και βούτυρο
1 κουταλιά αλάτι

Για το φύλλο:

1 κιλό αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι, λίγο αλάτι
και νερό, όσο πάρει η ζύμη

Εκτέλεση Συνταγής

Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα στύβουμε. Βράζουμε λίγο το ρύζι και το σουρώνουμε. Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη.
Χτυπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι και ανοίγουμε τα φύλλα.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βούτυρο.
Στρώνουμε ένα φύλλο και το ραντίζουμε με λάδι και βούτυρο και
απλώνουμε με το χέρι λίγη γέμιση. Συνεχίζουμε έτσι, φύλλο, ράντισμα, γέμιση και στο τέλος απλώνουμε το τελευταίο φύλλο.
Το ραντίζουμε με λάδι, βούτυρο και λίγο γάλα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Όταν αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία να σιγοψήνεται. Μετά την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Λαχανόπιτα χωριάτικη
Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει