laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μανιταρόσουπα δροσερή

Συνταγές

Μανιταρόσουπα δροσερή
0.00

Για 4 άτομα
Υλικά Συνταγής


300 γρ μανιτάρια
1 σκ σκόρδο
6 κρεμμύδια χλωρά
3 καυτερές πιπεριές
1 λεμόνι( το χυμό)
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος μαζί με το σκόρδο . Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις καυτερές πιπεριές ολόκληρες. Αλατίζουμε. Όταν σοταριστούν τα υλικά , προσθέτουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό . Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό. Όταν αρχίσει να χυλώνει , προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού. Όταν αποσύρουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι σιγά σιγά, να ομογενοποιηθεί με τη σούπα. Αφαιρούμε τις κόκκινες πιπεριές και σερβίρουμε.

Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
Η πράσινη και γλυκιά αυτή καλοκαιρινή σούπα συμπληρώνεται ιδανικά με την καπνιστή γεύση του ψαριού

Μανιταρόσουπα δροσερή
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο

Τραχανάς ξινός
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με το αλάτι να βράση

Ρεβίθια Σούπα
Βαλτέ από βραδύς τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι να μουσκέψουν. το πρωί στραγγιστέ και ξέπλυνε με άφθονο νερό βγάλτε τα ρεβίθια να βράσουν μέσα στο νερό και ξαφρίστε συνεχώς

Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε φετάκια περίπου 1εκ. Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε ανακατώνοντας σε σπάτουλα 10 λεπτά

Φακές Σούπα
Πλένουμε τις φακές καλά και τις στραγγίζουμε. τις ζεματάμε για 7' και τις ξανά στραγγίζουμε

Σούπα με θαλασσινά
Τρίβετε τα μύδια και αφαιρείτε τα γένια. Πετάτε όσα παραμένουν ανοιχτά και δεν κλείνουν όταν τα ρίχνετε στον πάγκο της κουζίνας. Ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε τις γαρίδες.

Κοτόσουπα
Η σούπα έχει βάση το κοτόζουμο,είναι διεθνές φαγητό και στην Ελλάδα φτιάχνετε με αβγολέμονο.Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής.

Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή μην τα κάψετε.