laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Μηλόπιτα με κουκουνάρι

Μηλόπιτα με κουκουνάρι

Συνταγές

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
4.00

Υλικά Συνταγής

4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές σούπας καρύδια
1 κουταλιές σούπας αμύγδαλα
8 μήλα (ξινόμηλα)
1 φλιτζ. τσαγ. φυτικό βούτυρο
1 ½-  φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ -2 κουταλιές σούπας κανέλα τριμμένη

Για τη ζύμη

1φλιτζ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
½  φλιτζ ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και τα ασπράδια. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά . Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4 .Βγάζουμε τα κουκούτσια. Ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο σε ταψάκι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Τοποθετούμε καλά στρωμένα ,τα μήλα και επάνω τους τα κουκουνάρια, τα καρύδια τριμμένα και τα αμύγδαλα ελαφρά καβουρδισμένα . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα .
Επάνω τους στρώνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους
180 βαθμούς . Αποσύρουμε από το φούρνο το ταψί και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα .

 

Λαχανόπιτα χωριάτικη
Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Κολοκυθό τυροπιτάκια με ροκφόρ και φιστίκια
Τα κολοκυθό-τυροπιτάκια μπορείτε και να τα καταψύξετε προτού να τα ψήσετε . Όταν θέλετε να τα σερβίρετε θα τα ψήσετε σε περίπου 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, όπως είναι από την κατάψυξη χωρίς να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν