laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Μηλόπιτα με κουκουνάρι

Μηλόπιτα με κουκουνάρι

Συνταγές

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
4.00

Υλικά Συνταγής

4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές σούπας καρύδια
1 κουταλιές σούπας αμύγδαλα
8 μήλα (ξινόμηλα)
1 φλιτζ. τσαγ. φυτικό βούτυρο
1 ½-  φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ -2 κουταλιές σούπας κανέλα τριμμένη

Για τη ζύμη

1φλιτζ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
½  φλιτζ ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και τα ασπράδια. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά . Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4 .Βγάζουμε τα κουκούτσια. Ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο σε ταψάκι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Τοποθετούμε καλά στρωμένα ,τα μήλα και επάνω τους τα κουκουνάρια, τα καρύδια τριμμένα και τα αμύγδαλα ελαφρά καβουρδισμένα . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα .
Επάνω τους στρώνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους
180 βαθμούς . Αποσύρουμε από το φούρνο το ταψί και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα .

 

Κοθρόπιτα
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, με το λάδι, λίγο αλάτι και το νερό

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Κοτόπιτα
Κόβετε σε κύβους το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλεύρι.

Πρασαυγόπιτα

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Λαχανόπιτα χωριάτικη
Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.