laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Μηλόπιτα με κουκουνάρι

Μηλόπιτα με κουκουνάρι

Συνταγές

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
4.00

Υλικά Συνταγής

4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές σούπας καρύδια
1 κουταλιές σούπας αμύγδαλα
8 μήλα (ξινόμηλα)
1 φλιτζ. τσαγ. φυτικό βούτυρο
1 ½-  φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ -2 κουταλιές σούπας κανέλα τριμμένη

Για τη ζύμη

1φλιτζ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
½  φλιτζ ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και τα ασπράδια. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά . Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4 .Βγάζουμε τα κουκούτσια. Ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο σε ταψάκι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Τοποθετούμε καλά στρωμένα ,τα μήλα και επάνω τους τα κουκουνάρια, τα καρύδια τριμμένα και τα αμύγδαλα ελαφρά καβουρδισμένα . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα .
Επάνω τους στρώνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους
180 βαθμούς . Αποσύρουμε από το φούρνο το ταψί και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα .

 

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια