laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ

Συνταγές

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
0.00

Υλικά συνταγής

Για 24 κομμάτια:

1/2 φλιτζ. ρεβιθάλευρο

1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

1/2 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά

 

Για το ντιπ λεμονιού-τζίντζερ:

4 κουταλιές χυμό λεμόνι

2 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλιά σως ψαριού

2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

 

24 ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες, με τις ουρές

φυτικό λάδι,για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να σχηματιστεί λείος χυλός. Τον αφήνετε στην άκρη.

Για να ετοιμάσετε το ντιπ, αναμειγνύετε τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στεγνώνετε τις γαρίδες ταμπονάροντας τες με χαρτί κουζίνας και τις χαράζετε κατά μήκος της κοιλιάς για να ανοίξουν, προσέχοντας όμως να μην τις κόψετε μέχρι κάτω. Γεμίζετε ένα γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 170 βαθμούς.

Κρατώντας τις γαρίδες από τις ουρές, τις βυθίζετε στο κουρκούτι, διατηρώντας τις ουρές στεγνές. Τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες λίγες μέχρι να χρυσίσουν και στη συνέχεια τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές με το ντιπ. 

 

 

 

 

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.