laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ

Συνταγές

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
0.00

Υλικά συνταγής

Για 24 κομμάτια:

1/2 φλιτζ. ρεβιθάλευρο

1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

1/2 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά

 

Για το ντιπ λεμονιού-τζίντζερ:

4 κουταλιές χυμό λεμόνι

2 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλιά σως ψαριού

2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

 

24 ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες, με τις ουρές

φυτικό λάδι,για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να σχηματιστεί λείος χυλός. Τον αφήνετε στην άκρη.

Για να ετοιμάσετε το ντιπ, αναμειγνύετε τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στεγνώνετε τις γαρίδες ταμπονάροντας τες με χαρτί κουζίνας και τις χαράζετε κατά μήκος της κοιλιάς για να ανοίξουν, προσέχοντας όμως να μην τις κόψετε μέχρι κάτω. Γεμίζετε ένα γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 170 βαθμούς.

Κρατώντας τις γαρίδες από τις ουρές, τις βυθίζετε στο κουρκούτι, διατηρώντας τις ουρές στεγνές. Τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες λίγες μέχρι να χρυσίσουν και στη συνέχεια τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές με το ντιπ. 

 

 

 

 

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά