Υλικά συνταγής
Για 24 κομμάτια:
1/2 φλιτζ. ρεβιθάλευρο
1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη
1/2 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά
Για το ντιπ λεμονιού-τζίντζερ:
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά σως ψαριού
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη
24 ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες, με τις ουρές
φυτικό λάδι,για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να σχηματιστεί λείος χυλός. Τον αφήνετε στην άκρη.
Για να ετοιμάσετε το ντιπ, αναμειγνύετε τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στεγνώνετε τις γαρίδες ταμπονάροντας τες με χαρτί κουζίνας και τις χαράζετε κατά μήκος της κοιλιάς για να ανοίξουν, προσέχοντας όμως να μην τις κόψετε μέχρι κάτω. Γεμίζετε ένα γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 170 βαθμούς.
Κρατώντας τις γαρίδες από τις ουρές, τις βυθίζετε στο κουρκούτι, διατηρώντας τις ουρές στεγνές. Τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες λίγες μέχρι να χρυσίσουν και στη συνέχεια τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές με το ντιπ.