laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ

Συνταγές

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
0.00

Υλικά συνταγής

Για 24 κομμάτια:

1/2 φλιτζ. ρεβιθάλευρο

1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

1/2 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά

 

Για το ντιπ λεμονιού-τζίντζερ:

4 κουταλιές χυμό λεμόνι

2 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλιά σως ψαριού

2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

 

24 ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες, με τις ουρές

φυτικό λάδι,για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να σχηματιστεί λείος χυλός. Τον αφήνετε στην άκρη.

Για να ετοιμάσετε το ντιπ, αναμειγνύετε τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στεγνώνετε τις γαρίδες ταμπονάροντας τες με χαρτί κουζίνας και τις χαράζετε κατά μήκος της κοιλιάς για να ανοίξουν, προσέχοντας όμως να μην τις κόψετε μέχρι κάτω. Γεμίζετε ένα γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 170 βαθμούς.

Κρατώντας τις γαρίδες από τις ουρές, τις βυθίζετε στο κουρκούτι, διατηρώντας τις ουρές στεγνές. Τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες λίγες μέχρι να χρυσίσουν και στη συνέχεια τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές με το ντιπ. 

 

 

 

 

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.