laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ

Συνταγές

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
0.00

Υλικά συνταγής

Για 24 κομμάτια:

1/2 φλιτζ. ρεβιθάλευρο

1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

1/2 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά

 

Για το ντιπ λεμονιού-τζίντζερ:

4 κουταλιές χυμό λεμόνι

2 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλιά σως ψαριού

2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

 

24 ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες, με τις ουρές

φυτικό λάδι,για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να σχηματιστεί λείος χυλός. Τον αφήνετε στην άκρη.

Για να ετοιμάσετε το ντιπ, αναμειγνύετε τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στεγνώνετε τις γαρίδες ταμπονάροντας τες με χαρτί κουζίνας και τις χαράζετε κατά μήκος της κοιλιάς για να ανοίξουν, προσέχοντας όμως να μην τις κόψετε μέχρι κάτω. Γεμίζετε ένα γουόκ με λάδι μέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 170 βαθμούς.

Κρατώντας τις γαρίδες από τις ουρές, τις βυθίζετε στο κουρκούτι, διατηρώντας τις ουρές στεγνές. Τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες λίγες μέχρι να χρυσίσουν και στη συνέχεια τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές με το ντιπ. 

 

 

 

 

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια