laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μοσχάρι καρπάτσο

Συνταγές

Μοσχάρι καρπάτσο
0.00

Υλικά συνταγής

Για 6 άτομα:

455 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο σε φέτες πάχους 5 χιλ.

115 γρ. ρόκα καθαρισμένη

15 ml φίδι μπαλσάμικο

45 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

φλοίδες πεκορίνο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Λαδώνετε ελαφρώς μια λαδόκολλα και την αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Βάζετε το κρέας στο ψυγείο ώσπου να το χρειαστείτε. Εναλλακτικά, το βάζετε για λίγο στην κατάψυξη, ώστε να κόβεται πιο εύκολα.

Τοποθετείτε λίγη ρόκα στο κέντρο ενός πιάτου, τοποθετείτε γύρω το μοσχάρι και το περιχύνετε με το λάδι και το μπαλσάμικο.

Το σερβίρετε με φέτες πεκορίνο και μπόλικο πιπέρι.

 

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί