laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μοσχάρι καρπάτσο

Συνταγές

Μοσχάρι καρπάτσο
0.00

Υλικά συνταγής

Για 6 άτομα:

455 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο σε φέτες πάχους 5 χιλ.

115 γρ. ρόκα καθαρισμένη

15 ml φίδι μπαλσάμικο

45 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

φλοίδες πεκορίνο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Λαδώνετε ελαφρώς μια λαδόκολλα και την αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Βάζετε το κρέας στο ψυγείο ώσπου να το χρειαστείτε. Εναλλακτικά, το βάζετε για λίγο στην κατάψυξη, ώστε να κόβεται πιο εύκολα.

Τοποθετείτε λίγη ρόκα στο κέντρο ενός πιάτου, τοποθετείτε γύρω το μοσχάρι και το περιχύνετε με το λάδι και το μπαλσάμικο.

Το σερβίρετε με φέτες πεκορίνο και μπόλικο πιπέρι.

 

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες