laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές

Συνταγές

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
0.00

Υλικά συνταγής

820 γρ. νιόκι

340 γρ. χοιρινό σε κύβους

4 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες

1 κουταλιά ρίγανη

χυμός από 1/2 λεμόνι

6 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλερι

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

255 γρ. κίτρινες πιπεριές, χωρίς σπόρια,κομμένες σε κύβους

200 ml σάλτσα ντομάτας

30 γρ. μαύρες ελιές,χωρίς κουκούτσι,σε κομματάκια

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 5 λεπτά. Ρίχνετε το υπόλοιπο σκόρδο, το σέλερι, το μαϊντανό και τις πιπεριές και σωτάρετε για 10 λεπτά.

Προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το κρέας, τη μαρινάτα του και το ζωμό. Σιγοβράζετε, με το τηγάνι ξεσκέπαστο, για 10 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κρέας, ανακατεύοντας συχνά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σκορπίζετε τις ελιές.

 

 

 

 

 

 

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.