laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές

Συνταγές

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
0.00

Υλικά συνταγής

820 γρ. νιόκι

340 γρ. χοιρινό σε κύβους

4 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες

1 κουταλιά ρίγανη

χυμός από 1/2 λεμόνι

6 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλερι

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

255 γρ. κίτρινες πιπεριές, χωρίς σπόρια,κομμένες σε κύβους

200 ml σάλτσα ντομάτας

30 γρ. μαύρες ελιές,χωρίς κουκούτσι,σε κομματάκια

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 5 λεπτά. Ρίχνετε το υπόλοιπο σκόρδο, το σέλερι, το μαϊντανό και τις πιπεριές και σωτάρετε για 10 λεπτά.

Προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το κρέας, τη μαρινάτα του και το ζωμό. Σιγοβράζετε, με το τηγάνι ξεσκέπαστο, για 10 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κρέας, ανακατεύοντας συχνά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σκορπίζετε τις ελιές.

 

 

 

 

 

 

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.