Υλικά συνταγής
820 γρ. νιόκι
340 γρ. χοιρινό σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ρίγανη
χυμός από 1/2 λεμόνι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλερι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
255 γρ. κίτρινες πιπεριές, χωρίς σπόρια,κομμένες σε κύβους
200 ml σάλτσα ντομάτας
30 γρ. μαύρες ελιές,χωρίς κουκούτσι,σε κομματάκια
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 5 λεπτά. Ρίχνετε το υπόλοιπο σκόρδο, το σέλερι, το μαϊντανό και τις πιπεριές και σωτάρετε για 10 λεπτά.
Προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το κρέας, τη μαρινάτα του και το ζωμό. Σιγοβράζετε, με το τηγάνι ξεσκέπαστο, για 10 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κρέας, ανακατεύοντας συχνά.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σκορπίζετε τις ελιές.