laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Συνταγές

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
0.00

Υλικά Συνταγής

125 γρ ταραμάς
1 κιλό πατάτες
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά χτυπημένα
½ φλιτζ φρυγανιά τριμμένη
1 κοφτή κουταλιά ρίγανη
πιπέρι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
γαλέτα για τύλιγμα

Εκτέλεση Συνταγής


Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από το αλεύρι, το λάδι και τα ασπράδια. Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για να μαλακώσει και να σφίξει. Πλάθετε τους κεφτέδες και τους αλευρώνετε . Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με ένα κουταλάκι λάδι και από το μείγμα αυτό, περνάμε τους κεφτέδες .Τους τυλίγετε σε γαλέτα και τους τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά .

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.