laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Συνταγές

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
0.00

Υλικά Συνταγής

125 γρ ταραμάς
1 κιλό πατάτες
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά χτυπημένα
½ φλιτζ φρυγανιά τριμμένη
1 κοφτή κουταλιά ρίγανη
πιπέρι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
γαλέτα για τύλιγμα

Εκτέλεση Συνταγής


Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από το αλεύρι, το λάδι και τα ασπράδια. Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για να μαλακώσει και να σφίξει. Πλάθετε τους κεφτέδες και τους αλευρώνετε . Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με ένα κουταλάκι λάδι και από το μείγμα αυτό, περνάμε τους κεφτέδες .Τους τυλίγετε σε γαλέτα και τους τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά .

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν