laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Συνταγές

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
0.00

Υλικά Συνταγής

125 γρ ταραμάς
1 κιλό πατάτες
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά χτυπημένα
½ φλιτζ φρυγανιά τριμμένη
1 κοφτή κουταλιά ρίγανη
πιπέρι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
γαλέτα για τύλιγμα

Εκτέλεση Συνταγής


Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από το αλεύρι, το λάδι και τα ασπράδια. Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για να μαλακώσει και να σφίξει. Πλάθετε τους κεφτέδες και τους αλευρώνετε . Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με ένα κουταλάκι λάδι και από το μείγμα αυτό, περνάμε τους κεφτέδες .Τους τυλίγετε σε γαλέτα και τους τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά .

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.