laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Συνταγές

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
0.00

Υλικά Συνταγής

125 γρ ταραμάς
1 κιλό πατάτες
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά χτυπημένα
½ φλιτζ φρυγανιά τριμμένη
1 κοφτή κουταλιά ρίγανη
πιπέρι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
γαλέτα για τύλιγμα

Εκτέλεση Συνταγής


Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από το αλεύρι, το λάδι και τα ασπράδια. Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για να μαλακώσει και να σφίξει. Πλάθετε τους κεφτέδες και τους αλευρώνετε . Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με ένα κουταλάκι λάδι και από το μείγμα αυτό, περνάμε τους κεφτέδες .Τους τυλίγετε σε γαλέτα και τους τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά .

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.