Υλικά συνταγής
310 γρ. τυρί ρικότα
310 γρ. φέτα
4 αυγά
115 γρ. λιωμένο βούτυρο
λευκό πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.
Αλείφετε ένα φύλλο ζύμης με λιωμένο βούτυρο και τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο. Κόβετε το φύλλο κατά μήκος σε 4 λωρίδες.
Για να δώσετε στα τυροπιτάκια τριγωνικό σχήμα, βάζετε μια κουταλιά γέμιση κοντά στην άκρη της δεξιάς γωνίας της λωρίδας. Διπλώνετε το φύλλο πάνω από το μείγμα, διαγώνια προς την αριστερή άκρη, για να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο. Συνεχίζετε να διπλώνετε από δεξιά προς αριστερά μέχρι το τέλος της λωρίδας.
Αλείφετε τα τυροπιτάκια με βούτυρο και τα τοποθετείτε σε πιάτο. Φτιάχνετε τόσα τυροπιτάκια μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Τηγανίζετε τα τυροπιτάκια σε φριτέζα με καυτό λάδι.