laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Τυροπιτάκια με ρικότα

Τυροπιτάκια με ρικότα

Συνταγές

Τυροπιτάκια με ρικότα
0.00

Υλικά συνταγής

310 γρ. τυρί ρικότα

310 γρ. φέτα

4 αυγά

115 γρ. λιωμένο βούτυρο

λευκό πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Αλείφετε ένα φύλλο ζύμης με λιωμένο βούτυρο και τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο. Κόβετε το φύλλο κατά μήκος σε 4 λωρίδες.

Για να δώσετε στα τυροπιτάκια τριγωνικό σχήμα, βάζετε μια κουταλιά γέμιση κοντά στην άκρη της δεξιάς γωνίας της λωρίδας. Διπλώνετε το φύλλο πάνω από το μείγμα, διαγώνια προς την αριστερή άκρη, για να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο. Συνεχίζετε να διπλώνετε από δεξιά προς αριστερά μέχρι το τέλος της λωρίδας.

Αλείφετε τα τυροπιτάκια με βούτυρο και τα τοποθετείτε σε πιάτο. Φτιάχνετε τόσα τυροπιτάκια μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Τηγανίζετε τα τυροπιτάκια σε φριτέζα με καυτό λάδι.

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Κοτόπιτα
Κόβετε σε κύβους το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλεύρι.