laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι

Συνταγές

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
0.00

Υλικά συνταγής

Για 4 άτομα:

8 φύλλα σπανάκι, χωρίς τα κοτσάνια

1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

 

Για τη γέμιση ρυζιού:

1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο

1 φλιτζ. άγριο ρύζι βρασμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

1 αβοκάντο,χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένο και κομμένο

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

3 κουταλιές σταφίδες

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Έπειτα, ετοιμάζετε τη γέμιση. Αναμειγνύετε σε μπολ τα δύο είδη ρυζιού, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τις ντομάτες. Ρίχνετε λίγο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στα φύλλα σπανακιού. Διπλώνετε τα φύλλα ώστε να σφραγιστεί η γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια δίπλα δίπλα σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών, σκεπάζετε το σκεύος και τα ψήνετε για 15 λεπτά, ώσπου να ζεσταθούν.

 

 

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα