Υλικά συνταγής
Για 4 άτομα:
8 φύλλα σπανάκι, χωρίς τα κοτσάνια
1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
Για τη γέμιση ρυζιού:
1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο
1 φλιτζ. άγριο ρύζι βρασμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
1 αβοκάντο,χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένο και κομμένο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές σταφίδες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Έπειτα, ετοιμάζετε τη γέμιση. Αναμειγνύετε σε μπολ τα δύο είδη ρυζιού, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τις ντομάτες. Ρίχνετε λίγο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στα φύλλα σπανακιού. Διπλώνετε τα φύλλα ώστε να σφραγιστεί η γέμιση.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια δίπλα δίπλα σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών, σκεπάζετε το σκεύος και τα ψήνετε για 15 λεπτά, ώσπου να ζεσταθούν.