laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι

Συνταγές

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
0.00

Υλικά συνταγής

Για 4 άτομα:

8 φύλλα σπανάκι, χωρίς τα κοτσάνια

1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

 

Για τη γέμιση ρυζιού:

1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο

1 φλιτζ. άγριο ρύζι βρασμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

1 αβοκάντο,χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένο και κομμένο

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

3 κουταλιές σταφίδες

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Έπειτα, ετοιμάζετε τη γέμιση. Αναμειγνύετε σε μπολ τα δύο είδη ρυζιού, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τις ντομάτες. Ρίχνετε λίγο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στα φύλλα σπανακιού. Διπλώνετε τα φύλλα ώστε να σφραγιστεί η γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια δίπλα δίπλα σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών, σκεπάζετε το σκεύος και τα ψήνετε για 15 λεπτά, ώσπου να ζεσταθούν.

 

 

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά