laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι

Συνταγές

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
0.00

Υλικά συνταγής

Για 4 άτομα:

8 φύλλα σπανάκι, χωρίς τα κοτσάνια

1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

 

Για τη γέμιση ρυζιού:

1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο

1 φλιτζ. άγριο ρύζι βρασμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

1 αβοκάντο,χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένο και κομμένο

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

3 κουταλιές σταφίδες

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Έπειτα, ετοιμάζετε τη γέμιση. Αναμειγνύετε σε μπολ τα δύο είδη ρυζιού, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τις ντομάτες. Ρίχνετε λίγο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στα φύλλα σπανακιού. Διπλώνετε τα φύλλα ώστε να σφραγιστεί η γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια δίπλα δίπλα σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών, σκεπάζετε το σκεύος και τα ψήνετε για 15 λεπτά, ώσπου να ζεσταθούν.

 

 

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί