laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι

Συνταγές

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
0.00

Υλικά συνταγής

Για 4 άτομα:

8 φύλλα σπανάκι, χωρίς τα κοτσάνια

1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

 

Για τη γέμιση ρυζιού:

1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο

1 φλιτζ. άγριο ρύζι βρασμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

1 αβοκάντο,χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένο και κομμένο

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

3 κουταλιές σταφίδες

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Έπειτα, ετοιμάζετε τη γέμιση. Αναμειγνύετε σε μπολ τα δύο είδη ρυζιού, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τις ντομάτες. Ρίχνετε λίγο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στα φύλλα σπανακιού. Διπλώνετε τα φύλλα ώστε να σφραγιστεί η γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια δίπλα δίπλα σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών, σκεπάζετε το σκεύος και τα ψήνετε για 15 λεπτά, ώσπου να ζεσταθούν.

 

 

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν