laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι

Συνταγές

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
0.00

Υλικά συνταγής

Για 4 άτομα:

8 φύλλα σπανάκι, χωρίς τα κοτσάνια

1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

 

Για τη γέμιση ρυζιού:

1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο

1 φλιτζ. άγριο ρύζι βρασμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

1 αβοκάντο,χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένο και κομμένο

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

3 κουταλιές σταφίδες

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Έπειτα, ετοιμάζετε τη γέμιση. Αναμειγνύετε σε μπολ τα δύο είδη ρυζιού, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τις ντομάτες. Ρίχνετε λίγο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στα φύλλα σπανακιού. Διπλώνετε τα φύλλα ώστε να σφραγιστεί η γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια δίπλα δίπλα σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών, σκεπάζετε το σκεύος και τα ψήνετε για 15 λεπτά, ώσπου να ζεσταθούν.

 

 

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να