Υλικά συνταγής
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη
510 γρ. αρνίσιο κιμά
400 γρ. σάλτσα ντομάτας, με βασιλικό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλάκια ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Για την επικάλυψη:
680 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
225 γρ. καρότα,τριμμένα
55 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνετε την σάλτσα, το μαϊντανό και το ξίδι και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε με το σκεύος σκεπασμένο για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Στο μεταξύ, βράζετε τις πατάτες και τα καρότα σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα λιώνετε σε πουρέ μαζί με το βούτυρο. Ρίχνετε μαύρο πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετείτε τον κιμά σε μεγάλο ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Απλώνετε από πάνω τον πουρέ και τον αφρατεύετε με πιρούνι. Ψήνετε για 35-40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει ο πουρές. Σερβίρετε.