laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Πίτσα με πολέντα

Πίτσα με πολέντα

Συνταγές

Πίτσα με πολέντα
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση:

300 γρ. άπαχο χοιρινό κιμά

2 κουταλιές κομμένο φρέσκο βασιλικό

1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/4 φλιτζ. κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

1 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα

1 κόκκινη πιπεριά,κομμένη σε φέτες

1/2 φλιτζ. μαύρες ελιές

2 κουταλιές κομμένο μαϊντανό

 

Για τη ζύμη:

185 γρ. πολέντα

60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κοταλιά μπέικιν πάουντερ

150 ml γάλα

 

Εκτέλεση συνταγής

Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Αναμειγνύετε την πολέντα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Ανοίγετε μια λακουβίτσα στο κέντρο, ρίχνετε το γάλα και δουλεύετε το μείγμα ώσπου να δημιουργηθεί κολλώδης ζύμη. Τη μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για 3 λεπτά. Έπειτα, την τοποθετείτε σε ταψί για πίτσα 23 εκ. και ανασηκώνετε τις άκρες για να δημιουργήσετε χείλος.

Απλώνετε από πάνω την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με την μισή μοτσαρέλα και τοποθετείτε την πιπεριά. Σκορπίζετε τις ελιές και ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί και τον μαϊντανό. Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.

 

Κολοκυθό τυροπιτάκια με ροκφόρ και φιστίκια
Τα κολοκυθό-τυροπιτάκια μπορείτε και να τα καταψύξετε προτού να τα ψήσετε . Όταν θέλετε να τα σερβίρετε θα τα ψήσετε σε περίπου 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, όπως είναι από την κατάψυξη χωρίς να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Κοτόπιτα
Κόβετε σε κύβους το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλεύρι.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει