laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Πίτσα με πολέντα

Πίτσα με πολέντα

Συνταγές

Πίτσα με πολέντα
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση:

300 γρ. άπαχο χοιρινό κιμά

2 κουταλιές κομμένο φρέσκο βασιλικό

1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/4 φλιτζ. κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

1 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα

1 κόκκινη πιπεριά,κομμένη σε φέτες

1/2 φλιτζ. μαύρες ελιές

2 κουταλιές κομμένο μαϊντανό

 

Για τη ζύμη:

185 γρ. πολέντα

60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κοταλιά μπέικιν πάουντερ

150 ml γάλα

 

Εκτέλεση συνταγής

Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Αναμειγνύετε την πολέντα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Ανοίγετε μια λακουβίτσα στο κέντρο, ρίχνετε το γάλα και δουλεύετε το μείγμα ώσπου να δημιουργηθεί κολλώδης ζύμη. Τη μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για 3 λεπτά. Έπειτα, την τοποθετείτε σε ταψί για πίτσα 23 εκ. και ανασηκώνετε τις άκρες για να δημιουργήσετε χείλος.

Απλώνετε από πάνω την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με την μισή μοτσαρέλα και τοποθετείτε την πιπεριά. Σκορπίζετε τις ελιές και ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί και τον μαϊντανό. Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.

 

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι

Κοθρόπιτα
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, με το λάδι, λίγο αλάτι και το νερό

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Πρασαυγόπιτα