laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Πίτσα με πολέντα

Πίτσα με πολέντα

Συνταγές

Πίτσα με πολέντα
0.00

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση:

300 γρ. άπαχο χοιρινό κιμά

2 κουταλιές κομμένο φρέσκο βασιλικό

1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/4 φλιτζ. κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

1 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα

1 κόκκινη πιπεριά,κομμένη σε φέτες

1/2 φλιτζ. μαύρες ελιές

2 κουταλιές κομμένο μαϊντανό

 

Για τη ζύμη:

185 γρ. πολέντα

60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κοταλιά μπέικιν πάουντερ

150 ml γάλα

 

Εκτέλεση συνταγής

Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Αναμειγνύετε την πολέντα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Ανοίγετε μια λακουβίτσα στο κέντρο, ρίχνετε το γάλα και δουλεύετε το μείγμα ώσπου να δημιουργηθεί κολλώδης ζύμη. Τη μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για 3 λεπτά. Έπειτα, την τοποθετείτε σε ταψί για πίτσα 23 εκ. και ανασηκώνετε τις άκρες για να δημιουργήσετε χείλος.

Απλώνετε από πάνω την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με την μισή μοτσαρέλα και τοποθετείτε την πιπεριά. Σκορπίζετε τις ελιές και ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί και τον μαϊντανό. Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.

 

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα