Υλικά συνταγής
Για τη γέμιση:
300 γρ. άπαχο χοιρινό κιμά
2 κουταλιές κομμένο φρέσκο βασιλικό
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 φλιτζ. κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα
1 κόκκινη πιπεριά,κομμένη σε φέτες
1/2 φλιτζ. μαύρες ελιές
2 κουταλιές κομμένο μαϊντανό
Για τη ζύμη:
185 γρ. πολέντα
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κοταλιά μπέικιν πάουντερ
150 ml γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.
Αναμειγνύετε την πολέντα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Ανοίγετε μια λακουβίτσα στο κέντρο, ρίχνετε το γάλα και δουλεύετε το μείγμα ώσπου να δημιουργηθεί κολλώδης ζύμη. Τη μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για 3 λεπτά. Έπειτα, την τοποθετείτε σε ταψί για πίτσα 23 εκ. και ανασηκώνετε τις άκρες για να δημιουργήσετε χείλος.
Απλώνετε από πάνω την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με την μισή μοτσαρέλα και τοποθετείτε την πιπεριά. Σκορπίζετε τις ελιές και ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί και τον μαϊντανό. Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.