Υλικά συνταγής
14 μεγάλα μανιτάρια
1 κουταλιά βούτυρο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
8 λιαστές ντομάτες σε λάδι,στραγγισμένες
1 κουταλιά ξερό ψωμί,τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλιές πέστο
Για το πέστο:
2 φλιτζ. φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. φιστίκια ψημένα
1/3 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και το τριμμένο ψωμί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μισό τυρί και ανακατεύετε καλά.
Ετοιμάζετε το πέστο. Ψιλοκόβετε το βασιλικό, το σκόρδο, τα φιστίκια και το τυρί στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λάδι σταδιακά ενώ συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα. Σταματάτε να ρίχνετε λάδι μόλις η σάλτσα αποκτήσει τη σύσταση που επιθυμείτε. Αλατοπιπερώνετε.
Αλείφετε το εσωτερικό των μανιταριών με λίγο πέστο και βάζετε μέσα λίγη γέμιση. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.