laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο

Συνταγές

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
0.00

Υλικά συνταγής

14 μεγάλα μανιτάρια

1 κουταλιά βούτυρο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

8 λιαστές ντομάτες σε λάδι,στραγγισμένες

1 κουταλιά ξερό ψωμί,τριμμένο

αλάτι και πιπέρι

3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

4 κουταλιές πέστο

 

Για το πέστο:

2 φλιτζ. φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζ. φιστίκια ψημένα

1/3 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και το τριμμένο ψωμί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μισό τυρί και ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε το πέστο. Ψιλοκόβετε το βασιλικό, το σκόρδο, τα φιστίκια και το τυρί στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λάδι σταδιακά ενώ συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα. Σταματάτε να ρίχνετε λάδι μόλις η σάλτσα αποκτήσει τη σύσταση που επιθυμείτε. Αλατοπιπερώνετε.

Αλείφετε το εσωτερικό των μανιταριών με λίγο πέστο και βάζετε μέσα λίγη γέμιση. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

 

 

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,