laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο

Συνταγές

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
0.00

Υλικά συνταγής

1 φλιτζ τσαγιού ζεστό γάλα
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλιά σούπας μαγιά μπύρας
¼ φλιτζ νερό χλιαρό
3 ½ φλιτζ τσαγιού αλεύρι
1 αυγό
λουκάνικα, μουστάρδα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Δουλεύετε την μαγιά με το χλιαρό νερό και την προσθέτετε στο μίγμα γάλακτος. Ρίχνετε το αυγό και λίγο λίγο για να γίνει η ζύμη μέτρια. Την ζυμώνετε, την σκεπάζετε και την αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 2 ώρες . Κατόπιν την ξανά ζυμώνετε σε αλευρωμένο σανίδι και την ανοίγετε σε φύλλο. Την κόβετε σε κομμάτια. Στο μεταξύ ζεματάτε τα λουκάνικα και τα στραγγίζετε. Τα χαράζετε και βάζετε μέσα στο άνοιγμα μουστάρδα.Βάζετε επάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης από 1 λουκάνικα σε ταψί,τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μείνουν σε χλιαρό μέρος ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα αλείφετε στην επιφάνεια σε αυγό ή με γάλα εβαπορέ αδιάλυτο και τα ψήνετε επί 12΄-15΄λέπτα


 

Λαχανόπιτα χωριάτικη
Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Κολοκυθό τυροπιτάκια με ροκφόρ και φιστίκια
Τα κολοκυθό-τυροπιτάκια μπορείτε και να τα καταψύξετε προτού να τα ψήσετε . Όταν θέλετε να τα σερβίρετε θα τα ψήσετε σε περίπου 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, όπως είναι από την κατάψυξη χωρίς να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Κοτόπιτα
Κόβετε σε κύβους το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλεύρι.

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.