laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο

Συνταγές

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
0.00

Υλικά συνταγής

1 φλιτζ τσαγιού ζεστό γάλα
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλιά σούπας μαγιά μπύρας
¼ φλιτζ νερό χλιαρό
3 ½ φλιτζ τσαγιού αλεύρι
1 αυγό
λουκάνικα, μουστάρδα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Δουλεύετε την μαγιά με το χλιαρό νερό και την προσθέτετε στο μίγμα γάλακτος. Ρίχνετε το αυγό και λίγο λίγο για να γίνει η ζύμη μέτρια. Την ζυμώνετε, την σκεπάζετε και την αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 2 ώρες . Κατόπιν την ξανά ζυμώνετε σε αλευρωμένο σανίδι και την ανοίγετε σε φύλλο. Την κόβετε σε κομμάτια. Στο μεταξύ ζεματάτε τα λουκάνικα και τα στραγγίζετε. Τα χαράζετε και βάζετε μέσα στο άνοιγμα μουστάρδα.Βάζετε επάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης από 1 λουκάνικα σε ταψί,τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μείνουν σε χλιαρό μέρος ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα αλείφετε στην επιφάνεια σε αυγό ή με γάλα εβαπορέ αδιάλυτο και τα ψήνετε επί 12΄-15΄λέπτα


 

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Λαχανόπιτα χωριάτικη
Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.