Υλικά συνταγής
1 φλιτζ τσαγιού ζεστό γάλα
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλιά σούπας μαγιά μπύρας
¼ φλιτζ νερό χλιαρό
3 ½ φλιτζ τσαγιού αλεύρι
1 αυγό
λουκάνικα, μουστάρδα
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Δουλεύετε την μαγιά με το χλιαρό νερό και την προσθέτετε στο μίγμα γάλακτος. Ρίχνετε το αυγό και λίγο λίγο για να γίνει η ζύμη μέτρια. Την ζυμώνετε, την σκεπάζετε και την αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 2 ώρες . Κατόπιν την ξανά ζυμώνετε σε αλευρωμένο σανίδι και την ανοίγετε σε φύλλο. Την κόβετε σε κομμάτια. Στο μεταξύ ζεματάτε τα λουκάνικα και τα στραγγίζετε. Τα χαράζετε και βάζετε μέσα στο άνοιγμα μουστάρδα.Βάζετε επάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης από 1 λουκάνικα σε ταψί,τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μείνουν σε χλιαρό μέρος ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα αλείφετε στην επιφάνεια σε αυγό ή με γάλα εβαπορέ αδιάλυτο και τα ψήνετε επί 12΄-15΄λέπτα