laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών

Συνταγές

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
0.00

Υλικά συνταγής

½ κιλό σπαγγέτι

¼ κιλού συκωτάκια πουλιών

¾ φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη

¾ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

3 κουταλιές βούτυρο

4 κουταλιές φυτίνη

3 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να καβουρδιστούν και αφού πάρουν 2 – 3 βράσεις τα βγάζετε από τη φωτιά. Βάζετε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, το τραβάτε από τη φωτιά, ρίχνετε 2 – 3 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνετε. Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα να ανακατευθούν τα μακαρόνια με το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ανάλογο ταψάκι και στρώνετε το μισό σπαγγέτι. Το πασπαλίζετε με τη μισή παρμεζάνα, ρίχνετε επάνω τα συκωτάκια και τα στρώνετε καλά. Επάνω στα συκωτάκια στρώνετε το υπόλοιπο σπαγγέτι και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Χτυπάτε σε μπολ ελαφρά τα αυγά ολόκληρα και τους προσθέτετε τη γραβιέρα και λίγο πιπέρι. Περιχύνετε με αυτά το φαγητό και το ραντίζετε με το φρέσκο βούτυρο που λιώνετε σε ένα τηγάνι. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 20 λέπτα να ροδίσει καλά

 

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες